Băutura ce îmbunătăţeşte memoria vârstnicilor

1 2 jpg jpeg

Specialiştii susţin că după doar două luni în care persoana a băut acest suc apar efectele pozitive asupra memoriei, a limbajului, dar şi a timpului de reacţie.

Băutura ce îmbunătăţeşte memoria vârstnicilor - suc de portocale

Beneficiile consumului de suc de portoacale sunt date de cantitatea mare de flavonoide din conţinut, substanţe care favorizează procesele ce au loc în hipocampus (partea din creier care este responsabilă de învăţare şi de stocarea de informaţii).

În cadrul cercetării, echipa de specialişti de la Universitatea Reading (Marea Britanie) au pus o parte din cei 37 de voluntari (24 de femei şi 13 bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 60 şi 81 de ani) să consume aproape 500 ml de suc de portocale pe zi, timp de două luni.

După ce le-au testat memoria, timpul de reacţie şi fluenţa cu care vorbeau, cercetătorii au observat că participanţii care au consumat suc de portocale şi-au îmbunătăţit abilităţile cognitive cu 8%.

,,Sucul de portocale s-a dovedit a fi o bună modalitate prin care putem avea grijă de sănătatea creierului. Inclusă în alimentaţie, băutura nu este doar o bună sursă de vitamine şi minerale, ci şi un aliment ce îmbunătăţeşte funcţiile cognitive”, a precizat Daniel Lamport, profesor de psihologie şi autor al cercetării.