B─âutura care te fere┼čte de Alzheimer

1 2 jpg jpeg

├Än schimb, consumul a mai multe de dou─â c─âni pe zi poate favoriza apari┼úia tulbur─ârilor de memorie ├«n timp. Dup─â mai multe analize, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â un consum moderat de cofein─â protejeaz─â creierul de proteinele care distrug neuronii ┼či cauzeaz─â deficien┼úe de memorie.

Rezultatele studiului la care au participat mai mult de 1.500 de italieni au arătat că un consum moderat de cafea reduce riscul de apariţiei a maladiei Alzheimer.

Participan┼úii care beau c├óte o cafea pe zi au ob┼úinut rezultate mai bune la testele de memorie, ├«n timp ce voluntarii care consumau mai mult de dou─â c─âni pe zi erau predispu┼či tulbur─ârilor cognitve, unul dintre simptomele demen┼úei.

ÔÇ×Consumul de cafea are efect neuroprotector asupra s─ân─ât─â┼úii cerebrale. Beneficii ├«n acest caz aduc ┼či b─âuturile care con┼úin cafein─â, cum este ceaiul verde. Vom efectua studii pe un num─âr mai mare de participan┼úi, tocmai pentru a putea vedea cum ac┼úionez─â cafeina ┼či cum putem folosi acest lucru la dezvoltarea de medicamenteÔÇť, a afirmat Vincenzo Solfrizzi, profesor la Universitatea Bari Aldo Moro din Italia.

Concluziile studiului au fost publicate ├«n ÔÇ×Journal of Alzheimer's DiseaseÔÇť.