Băutura care îi fereşte pe bărbaţi de tromboza venoasă

1 2 jpg jpeg

Lansat în 2013, studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 10 ani şi a implicat un grup de participanţi format din 27.178 de bărbaţi şi 29.876 de femei.

După ce specialiştii de la Spitalul Universitar din Aalborg, Danemarca au analizat consumul de bere al participanţilor, ei au ajuns la concluzia că efectele benefice ale acestei băuturi au fost semnificative doar în rândul bărbaţilor.

În cazul celor care consumau între 4 şi 14 beri pe săptămână există un efect de protecţie datorat consumului moderat de alcool asupra riscului de tromboză venoasă.

,,Tromboza venoasă profundă, tromboembolismul venos şi embolia pulmonară sunt boli care implică numeroşi factori de risc, comuni cu tromboza arterială, cum ar fi vârsta, obezitatea sau fumatul. Un consum moderat de bere ar putea reduce riscul de tromboembolism venos idiopatic deoarece se pare că produce efecte anti-trombotice prin scădearea agregării plachetelor sanguine”, a afirmat Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi de o alimentaţie corespunzătoare, atrag atenţia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.