Băutura care îi fereşte pe bărbaţi de probleme erectile

1 2 jpg jpeg

Rezultatele obţinute au arătat că o cantitatea între 85 mg şi 170 mg de cafeină pe zi poate reduce în cazul bărbaţuilor cu 42% riscul de apariţie a disfuncţiilor erectile.

La cercetarea, realizată de oamenii de ştiinţă din Texas, au participat aproximativ 4.000 de bărbaţi. Voluntarii şi-au notat zilnic, pe toată durata studiului, dacă au consumat cafea, ceai, băuturi energizante sau cele special concepute pentr sportivi.

După ce au analizat datele obţinute de la participanţi, specialiştii au ajuns la concluzia că cei care obişnuiau să consume cafea sau alte băuturi ce conţineau cafeină erau mai puţin predispuşi tulburărilor erectile.

Explicaţia specialiştilor este că una dintre substanţele din cafea, anume cafeina, ajută la relaxarea circulaţiei sangvine de la nivelul penisului.

,,S-au observat îmbunătăţiri la voluntarii care au consumat cafea şi sufereau de obezitate, hipertensiune, dar nu şi în cazul celor care erau diagnosticaţi cu diabet. Acest lucru se întâmplă deoarece diabeticii sunt mult mai predispuşi când vine vorba de tulburări erectile”, a afirmat David Lopez, autor al studiului şi profesor la Universitatea din Texas, SUA.

Şi rezultatelor cercetărilor anterioare au arătat că un consum regulat de cafea scade riscul de apariţie a mai multor afecţiuni, printre care atacul de cord, demenţa şi cancerul de piele.