Băutura care combate efectele negative ale fumatului

1 2 jpg jpeg

Cum te poate îmbolnăvi fumatul

Atunci când fumezi, toxinele din fumul de ţigară ajung în sânge. Aceşti compuşi chimici cresc şansele de formare a cheagurilor, măresc tensiunea arterială şi ritmul cardiac. Astfel, poate apărea un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Mai mult, fumatul reduce cantitatea de oxigen care ajunge în piele. Acest lucru înseamnă că, dacă fumezi, pielea îmbătrâneşte mai repede. În plus, fumatul prematur creşte de trei ori şansele apariţiei ridurilor faciale, în special a celor din jurul ochilor şi a gurii.

Dacă eşti fumător, eşti mai susceptibil să suferi un accident vascular cerebral, spre deosebire de cineva care nu fumează. O modalitate prin care fumatul poate creşte riscul unui accident vascular cerebral este prin creşterea şansele de a dezvolta un anevrism cerebral. Aceasta este o umflătură într-un vas de sânge cauzat de o subţiere în peretele vasului de sânge. Acesta se poate rupe sau sparge, situaţie care poate conduce la o stare extrem de gravă, cunoscută sub numele de hemoragie subarahnoidiană, care este un tip de accident vascular cerebral, şi care poate provoca leziuni ale creierului şi chiar deces.

Medicii recomandă consumul unei băuturi, pe care o poţi prepara chiar tu acasă, pentru reducerea efectele secundare negative ale fumatului. Acest lucru este util mai ales celor care au fumat mai bine de cinci ani.

De ce ingrediente ai nevoie:

Citeşte mai multe despre acest subiect AICI