Băutura care ajută la păstrarea sănătăţii creierului

1 2 jpg jpeg

La cercetarea, publicată online în Jurnalul Medical al Academiei Americane de Neurologie, au participat 60 de persoane, cu vârsta medie de 73 de ani, care nu prezentau simptomele tulburărilor cognitive.

Timp de o lună, participanţii au băut zilnic câte două căni de ciolcolată caldă, fără să mai consume şi alte tipuri de ciocolată.

Ulterior, aceştia au fost supuşi la mai multe teste de memorie, de abilităţi de gândire, iar fluxul de sânge de la nivelul creierului a fost analizat cu ajutorul ultrasunetelor.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că fluxul sangvin cerebral s-a îmbunătăţit pe parcursul studiului, iar participanţii au reuşit să răspundă mai rapid ca de obicei la cerinţele testelor de memorie.

,,Prin intermediul testelor am reuşit să aflăm mai mute despre fluxul de sânge de la creier, dar şi cum el afectează abilităţile de gândire. Anumite zone din creier au nevoie de mai multă energie pentru a îndeplini sarcinile, dar şi pentru ca ele să aibă un flux de sânge regulat. Rezultatele au arătat că ciocolata caldă este unul dintre alimentele care oferă energia de care organismul are nevoie”, a precizat Farzaneh Sorond, autorul studiului şi cercetător la Şcoala Medicală Harvard din Boston, SUA.