Bărbaţii, din ce în ce mai interesaţi de operaţiile estetice. Care sunt intervenţiile lor preferate

1 shutterstock 1242213286 jpg jpeg

Pia┼úa de chirurgie estetic─â din Rom├ónia este ├«ntr-o continu─â dezvoltare. Cele mai populare interven┼úii r─âm├ón, ├«n continuare, opera┼úiile de rinoplastie ┼či de implant mamar, ├«ns─â vin puternic din urm─â interven┼úii precum implanturile de gamb─â sau opera┼úia de mentoplastie (interven┼úia chirurgical─â de modificare a formei ┼či dimensiunii b─ârbiei).

├Än ceea ce prive┼čte num─ârul pacien┼úilor de sex masculin, acesta a crescut ├«n ultimii 5 ani cu 80%, ├«n condi┼úiile ├«n care pandemia COVID-19 a f─âcut ca, ├«n ultimul an, pia┼úa de chirurgie estetic─â s─â nu-┼či ating─â adev─âratul poten┼úial de cre┼čtere.

Printre cele mai c─âutate interven┼úii de c─âtre pacien┼úii de sex masculin se num─âr─â opera┼úia derinoplastie (interven┼úia de chirurgie estetic─â a piramidei nazale) ┼či cea de otoplastie (interven┼úia de corectare chirurgical─â a urechilor decolate).

Piaţa de chirurgie estetică, afectată puternic de pandemia COVID-19

Anul 2020 a venit cu provoc─âri majore pentru pia┼úa de chirurgie estetic─â, m─âsurile luate de autorit─â┼úi ├«n r─âspuns la pandemia COVID-19 afect├ónd industria at├ót ├«n mod direct c├ót ┼či indirect.

Perioada de lockdown a fost un prim moment greu pentru pia┼úa  de chirurgie estetic─â, a c─ârei evolu┼úie a fost ├«n oglind─â cu cea a economiei autohtone ├«n ansamblul ei. ├Äns─â, dac─â dup─â aceast─â perioad─â, alte industrii ┼či-au putut reveni mai u┼čor, pia┼úa de chirurgie estetic─â a continuat s─â fie puternic afectat─â.

ÔÇ×├Äntr-un an normal, 30-40% din clien┼úi veneau din str─âin─âtate. Vorbim de rom├óni din Marea Britanie, Italia, Spania, Fran┼úa sau Germania care preferau s─â se opereze ├«n Rom├ónia din mai multe considerente. Pe de-o parte, vorbim de criteriul financiar, pre┼úurile noastre fiind chiar ┼či de dou─â ori mai mici dec├ót cele practicate de clinicile din Vest, la aceea┼či calitate a serviciilor ┼či dot─ârilor. Pe de alt─â parte, mul┼úi rom├óni din diaspora prefer─â s─â se opereze acas─â deoarece se asigur─â astfel c─â cererile lor sunt ├«n┼úelese perfect de doctorii care vorbesc nativ aceea┼či limb─â cu ei,ÔÇŁ afirm─â Dr. Cristian Ni┼úescu, Medic Primar Chirurgie Estetic─â.

Pe de alt─â parte, au existat ┼či rom├óni care au vrut s─â profite de telemunc─â ┼či s-au gr─âbit s─â-┼či programeze interven┼úiile chirurgicale, con┼čtien┼úi de faptul c─â recuperarea dup─â o asemenea opera┼úie va fi mult mai simpl─â din confortul propriului domiciliu.

Chirurgia estetică: Dorinţe vechi, tehnologii noi

├Än principiu, cele mai mari dorin┼úe ale celor care apeleaz─â la serviciile de chirurgie estetic─â sunt acelea┼či. ├Ä┼či doresc un nas mai pu┼úin proeminent, s├óni mai mari ┼či mai ridica┼úi, un abdomen mai plat, un chip cu aspect ├«ntinerit. S-au schimbat, ├«ns─â, tehnologiile prin care se ob┼úin aceste rezultate.

ÔÇ×Dac─â vorbim de liftingul facial, ├«n prezent exist─â 7-8 tehnici diferite care pot fi adaptate ├«n func┼úie de ┼úesuturi sau de al┼úi parametri ai pacien┼úilor. Acela┼či lucru se ├«nt├ómpl─â ┼či ├«n cazul abdominoplastiei. Esen┼úa const─â ├«n eliminarea excesului de piele ┼či gr─âsime, dar po┼úi s─â faci diverse combina┼úii de lipoaspira┼úie. Po┼úi, de asemenea, s─â faci un body lift, ├«n sensul ├«n care mergi din fa┼ú─â dar nu vizezi doar abdomenul, ci ┼či zona din spate, dac─â pacientul prezint─â ┼či ├«n acea zon─â exces de piele, caz ├«n care lipoaspira┼úia nu va da cele mai bune rezultate,ÔÇŁ adaug─â Dr. Cristian Ni┼úescu.