Atenţie la valabilitatea cosmeticelor!

1 2 jpg jpeg

Pentru a beneficia de cosmetice de calitate cât mai mult timp, păstrează produsele tale de înfrumuseţare preferate în locuri uscate, la temperaturi de până la 25 de grade sau departe de lumina soarelui.

Şi modul în care le utilizezi le poate menţine în stare bună mai mult timp. Eviţi contaminarea cremelor tale dacă iei din ele cu o spatulă, fără să introduci degetele. Mai mult, cu cât pătrunde mai puţin aer în interiorul recipientelor, cu atât loţiunile şi cremele tale vor fi ferite de instalarea timpurie a procesului de râncezire. De aceea, e indicat să închizi bine capacul recipientelor după ce le folosiţi.

În cazul aplicării unor cosmetice cu termenul de valabilitate depăşit, există un risc crescut de a avea reacţii alergice, iritaţii ale pielii sau chiar probleme grave de sănătate. Pe de o parte ele şi-au pierdut din proprietăţi, iar pe de altă parte conservanţii nu mai asigură protecţia împotriva bacteriilor şi a mucegaiului.

Info

Termenul de valabilitate al produsului este inscriptionat pe eticheta acestuia sub forma unui simbol grafic, o cutiuţă cu capacul deschis, însoţită de un număr (2M, 6M, 9M, 12M, etc.), plasat conform normelor Uniunii Europene.