Atenţie cum pregăteşti carnea de vită!
Carnea de vită, în special gătită la grătar sau bine rumenită, este unul dintre factorii care pot cauza cancer de prostată într-o formă agresivă la bărbaţi.
Dintre participanţii la studiu, cei care au consumat doi hamburgeri pe săptămână avea un risc mult mai ridicat de a suferi de cancer de prostată, faţă de cei care mâncau doar unul singur.
Iar acest lucru se datorează în mare parte modului în care a fost pregătită carnea pentru hamburger.
,,Aceasta este încă o dovadă că produsele obţinute din carnea roşie, mai ales cele pregătite la grătar, pot conţine agenţi cancerigeni care duc la dezvoltarea cancerului de prostată”, a afirmat Ronald D. Ennis, director al Departamentului de Oncologie şi Radiologie de la Spitalul Central Roosevelt, din New York.
În momentul în care carnea este pregătită la temperaturi ridicate are loc o reacţie ce duce la formarea substanţei ce poartă numele de amine heterociclice, vinovată de apariţia mai multor tipuri de cancer.