Aşa-ţi reduci riscul de melanom cu 33%!

1 2 jpg jpeg

Cercetarea a fost realizată de oameni de ştiinţă de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Oslo şi a fost publicată în ''Journal of Clinical Oncology'' de Departamentul de Biostatistică din cadrul aceleiaşi universităţi, fiind citată de Agerpres. Melanomul este un tip de cancer care a înregistrat cea mai mare răspândire în ultima decadă, în anul 2014 înregistrându-se un record al numărului de cazuri. În Norvegia sunt depistate aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom în fiecare an, menţionează sursa citată. Studii anterioare au arătat rezultate împărţite — unele cercetări au descoperit o creştere uşoară a numărului de cazuri de melanom printre persoanele care folosesc loţiunile de protecţie solară.

„Explicaţia pentru acest paradox este că unii oameni folosesc loţiunile de protecţie pentru a prelungi expunerea la soare, pentru mai mult bronz. În plus, mulţi nu aplică o cantitate corespunzătoare de loţiune, uită să o reaplice sau ignoră anumite zone care sunt expuse, ceea ce duce la arsuri şi la creşterea riscului de melanom“, a declarat Reza Ghiasvand, candidat la doctorat în cadrul Departamentului de Biostatistică.

„Am descoperit că cei care au folosit un factor de protecţie mai mare de 15 au avut un risc cu 33% mai mic de melanom în comparaţie cu cei care au utilizat loţiuni cu factor mic de protecţie“, a completat aceasta.

Studiul a fost realizat pe mai mult de 140.000 de femei din Norvegia, timp de zece ani, în medie.