Aproape 10.000 de români suferă de scleroză multiplă

1 2 jpg jpeg

├Än ┼úara noastr─â, Societatea de Scleroz─â Multipl─â din Rom├ónia organizeaz─â diverse activit─â┼úi de con┼čtientizare ┼či informare ├«n 13 ora┼če, printre care Bucure┼čti, Constan┼úa, T├órgovi┼čte, Sibiu ┼či Timi┼čoara. La nivel mondial, campania se desf─â┼čoar─â ├«n peste 70 de ┼ú─âri.

Tema central─â a campaniei de anul acesta este ÔÇ×Tr─âind cu scleroza multipl─âÔÇŁ. Pentru o mai bun─â informare cu privire la aceast─â boal─â, Federa┼úia Interna┼úional─â de Scleroz─â Multipl─â (FISM) lanseaz─â site-ul ÔÇ×1000 de fe┼úe ale sclerozei multipleÔÇŁ - http://www.worldmsday.org/1000-faces/what-am-i, se anun┼ú─â ├«ntr-un comunicat al Societ─â┼úii de Scleroz─â Multipl─â din Rom├ónia.

Scleroza multipl─â este o boal─â neurologic─â, iar simptomele ei debuteaz─â, ├«n general, la persoanele cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 25 ┼či 31 de ani. Printre semnele acestei boli se num─âr─â spasmele musculare, tulbur─ârile de vedere ┼či ├«ncetinirea vorbirii.

Femeile au un risc de dou─â ori mai mare de a suferi de scleroz─â multipl─â. Nu se ┼čtie ce anume cauzeaz─â boala ┼či nu exist─â un tratament care s─â duc─â la vindecare. Exist─â ├«ns─â terapii care cresc calitatea vie┼úii persoanei afectate.