Apă de gură, doar la indicaţia medicului

Cum să ţi faci acasă apă de gură jpeg

Mai exact, specialiştii susţin că persoanele care folosesc apa de gură pentru clătire de trei ori pe zi au un risc ridicat de a dezvolta cancer oral sau de gât.

În urma studiului realizat în 2009 în Australia, la care au participat 1.962 de pacienţi care sufereau de cancer şi 1.993 care nu aveau probleme de sănătate, cercetătorii au descoperit că persoanele care sufereau de afecţiuni gingivale erau mai predispuse problemelor de sănătate.

În plus, specialiştii au observat că anumite substanţe din apa de gură pătrundeau în mucoasa gurii şi creşteau riscul de apariţie a cancerului oral.

,,Cel mai indicat este ca persoana să-şi perieze dinţii de două ori pe zi şi să folosească aţă dentară. În schimb, apa de gură trebuie indicată de medicul stomatolog doar în anumite condiţii medicale, cum sunt cele gingivale”, a precizat David Conway, profesor la Şcoala de Stomatologie a Universităţii din Glasgow, din Marea Britanie.

Pe perioada cercetării, specialiştii nu au putut să analizele diferitele firme de apă de gură pe care le foloseau participanţii, mai ales că ei utilizau mărci diferite pe care le-au tot schimbat de-a lungul timpului.