Anticoncepţionalele influenţează percepţia femeilor asupra bărbaţilor

1 2 jpg jpeg

Femeile căsătorite cu bărbaţi ale căror chipuri nu sunt considerate atrăgătoare devin mai puţin satisfăcute de relaţia lor după ce încetează să mai ia anticoncepţionale, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

În cazul bărbaţilor consideraţi frumoşi, satisfacţia soţiilor acestora privind relaţia creşte după ce renunţă contraceptive. Rezultatele studiului sugerează existenţa unor implicaţii neintenţionate ale contraceptivelor hormonale privind relaţiile personale ale femeilor, potrivit cercetătorilor din Florida, care au publicat rezultatele în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Studiul a urmărit 48 de cupluri pe durata a patru ani de căsnicie şi alte 70 de cupluri, timp de un an. Cercetătorii au întrebat cuplurile despre metodele de contracepţie folosite, satisfacţia legată de căsnicie şi satisfacţia sexuală.

De asemenea, aceştia au folosit un grup de „juraţi“ pentru a clasifica gradul de atractivitate al bărbaţilor din studiu, folosind fotografii ale acestora.

„Potrivit datelor studiului, femeile care foloseau contraceptive hormonale când au intrat într-o relaţie cu soţii lor au fost mai puţin satisfăcute de căsnicie când au încetat să ia anticoncepţionale, dacă soţul lor avea un chip mai puţin atrăgător, dar erau mai satisfăcute dacă partenerul avea o figură mai frumoasă", au spus cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă cred că efectul apare deoarece progesteronul şi estrogenul din pilulele contraceptive afectează fertilitatea feminină şi lucrurile pe care femeile le caută la un partener.

Savanţii consideă că aceste contraceptive afectează procesele biologice asociate cu preferinţele femeilor pentru anumite trăsături genetice care, la rândul lor, pot fi reduse la atractivitatea chipului masculin.