Alzheimerul afectează mai mult femeile decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea ,,Hertfordshire" din Marea Britanie au descoperit că bărbaţii care suferă de Alzheimer se comportă mai bine decât femeile, chiar şi într-un stadiu mai avansat al bolii.

Diferenţele sunt vizibile între cele două sexe în special când vine vorba de afectarea abilităţilor verbale, reţinerea anumitor informaţii, fie repere spaţiale.

Cercetarea, condusă de Keith Laws, profesor de Psihologie la Universitatea ,,Hertfordshire", a fost realizată pe baza datelor de la alte 15 studii legate de Alzheimer.

Pe baza informaţiilor, profesorul Laws a realizat o meta-analiză pentru a vedea cu exactitate cât de mult sunt afectate femeile de Alzheimer.

,,Spre deosebire de declinul mintal, asociat cu îmbătrânirea normală, femeile au mult mai multe dezavantaje când vine vorba de Alzheimer. În etapele mai avansate ale bolii, starea de sănătate a femeilor se deteriorează mai rapid decât a bărbaţilor”, a menţionat profesorul Keith Laws.

Boala Alzheimer, care afectează memoria, gândirea şi comportamentul, este cea mai întâlnită formă de demenţă diagnosticată la 30 de milioane de oameni din întreaga lume.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Clinical and Experimental Neuropsychology”.