Alimentul care te ajută să scapi de mătreaţă

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii din China sunt de părere că masca cu iaurt este una dintre cele mai eficiente soluţii când vine vorba de eliminarea mătreţii.

Şi asta deoarece alimentul ajută la restabilirea echilibrului de la nivelul scalpului, ceea ce reduce şi numărul de bacterii care favorizează apariţia mătreţii.

Pentru a vedea cu exactitate care sunt cauzele care duc la apariţia mătreţii şi dacă ea poate fi combătută cu ajutorul iaurtului, cercetătorii de la Universitatea „Shanghai’s Jiao Tong“ au luat mostre de la nivelul scalpului de la cei 59 de participanţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani.

Astfel, concluziile obţinute au arătat că mare parte dintre participanţii care aveau mătreaţă de mai mult timp au obţinut rezultate pozitive în ceea ce priveşte anumiţi stafilococi la nivelul scalpului.

„Echilibrarea nivelului de bacterii prezente pe scalp este una dintre soluţiile care ne pot ajuta să scăpăm de mătreaţă. Iaurtul, aliment recunoscut pentru cantitatea mare de probiotice pe care o conţine, este una dintre opţiunile care ne pot ajuta să scăpăm de această neplăcere“, a precizat Bernie Hudson, medic în cadrul Universităţii din Australia.

Aplicarea măştilor pe bază de iaurt nu numai că ajută la combaterea mătreţi, ci poate fi de folos persoanele care au părul cu tendinţă de îngrăşare.