Alimentul care scade riscul de apariţie a bolilor

1 2 jpg jpeg

În urma studiilor, specialiştii au ajuns la concluzia că o mână de nuci sau alte fructe oleaginoase consumate zilnic reduce cu 30% riscul de apariţia bolilor cardiace şi cu 11% de apariţie a cancerului.

La studiu au participat 120.000 de persoane din SUA. După ce le-au fost analizate obiceiurile alimentare, cercetătorii au observat că participanţii care obişnuiau să consume nuci aveau mai puţine probleme de sănătate decât cei care nu preferă fructele oleaginoase.

Riscul de deces timpuriu scădea cu 11% în cazul participanţilor care mâncau nuci o dată pe săptămână, cu 13% la cei care consumau de două-trei ori pe săptămână şi cu 15% la persoanele care mâncau aproape zilnic.

,,Rezultatele obţinute au arătat că persoanele care consumă fructe oleaginoase au mai puţine probleme cu greutatea, obişnuiesc să nu fumeze, dar au şi o dietă mult mai sănătoasă. Dacă persoana include în alimentaţie nucile riscul de deces timpuriu se poate reduce chiar şi cu 20-30 de ani”, a precizat Ying Bao, medic la Spitalul de Femei ,,Brigham” din Boston.

Vitaminele, mineralele şi acizii graşi nesaturaţi din fructele oleaginoase reduc riscul de inflamare în organism, respectiv de apariţie a problemelor de sănătate.