Alimentul care încetineşte dezvoltarea cancerului intestinal

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă susţin că acizii graşi Omega-3 care se găsesc în fructele oleaginoase pot reduce inflamaţia în cazul cancerului intestinal. Tot compuşii din nuci sunt şi cei care fac ca tumorile maligne să nu se mai dezvolte.

Pentru a vedea care sunt beneficiile consumului de nuci în cancerul intestinal, specialiştii au realizat o cercetare pe cobai.

În primă fază, cobaii au fost împărţiţi în două grupuri: o parte din ei au avut o alimentaţie normală, în timp ce ceilalţi au avut o dietă bogată în fructe oleaginoase, în special nuci.

Astfel, cercetătorii a ajuns la concluzia că un consum frecvent de nuci poate avea un impact semnificativ asupra moleculelor care afectează ţesutul unde este depistat cancerului intestinal. Mai exact, acizii Omega-3 din nuci sunt cei care pot influenţa stadiul de dezvoltare a acestui tip de cancer.

,,Este bine că am descoperit ce aliment are un rol important când vine vorba de progresia cancerului intestinal. Dacă acordăm mai multă atenţie la nivelul molecular, mai exact la expresia moleculelor acidului micro ribonucleic, putem să prevenim apariţia acestui tip de cancer”, a afirmat Christos Mantzoros, profesor la Şcoala Medicală Harvard, SUA.

Rezultatele cercetării au fost publicate în ,,Journal of Nutritional Biochemistry”.