Alimentul care creşte riscul de cancer mamar

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării au arătat că doar o porţie şi jumătate de carne pe zi, echivalentul a trei felii de pastramă sau kaizer, creşte riscul de apariţie a bolii cu 20%.

În schimb, dacă persoană alege să includă în meniu carne de pui, peşte, legume şi fructe şansele de apariţie a bolii scad cu 25%.

În cadrul studului, publicat în Jurnalul Medical Britanic, specialiştii au analizat dieta a 88.803 femei. Starea de sănătate a participantelor a fost urmărită pe o perioadă de 21 de ani.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că cele care obişnuiau să consume zilnic câte o porţie de carne roşie erau mai predispuse acestui tip de cancer. În plus, consumul suplimentar de carne roşie pe zi creştea riscul de apariţie a cancerului mamar cu încă 13%.

,,Mai ales dacă fetele consumă în copilărie şi în tinereţe mai multă carne roşie şi riscul de apariţie a cancerului de sân este mult mai ridicat. Important de ştiut că dacă înlocuim carnea roşie cu legume, fructe, dar şi peşte riscul de reduce semnificativ”, a afirmat Maryam Farvid, profesor la Şcoala de Sănătate Publică Harvard.