Alimentul care are grijă de sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Doar o bucată de peşte, pregătită la grătar sau la cuptor, stimulează materia cenuşie şi ajută la prevenirea afecţiunile cerebrale.

Şi alte cercetări au arătat că alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 (peşte, fructe oleaginoase, anumite tipuri de uleiuri ) sunt un bun aliat al sănătăţii creierului.

În cadrul studiului, specialiştii de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Pittsburgh (SUA) au analizat datele obţinute de la 260 de persoane.

Iniţial, cercetătorii i-au chestionat pe participanţi în legătură cu obiceiurile lor alimentare, după care au realizat câte un RMN pentru a analiza sănătatea creierului.

Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că participanţii care mâncau peşte aveau aria din creier responsabilă de memorie mult mai dezvoltată.

,,Pregătit la cuptor sau la grătar, peştele aduce un aport important de acizi graşi Omega-3. Dacă alegem să prăjim peştele, cantitatea de acizi graşi scade semnificativ. Mai ales că alimentaţia are un rol important în prevenţia afecţiunilor cerebrale, indicat este să includem cât mai des peştele în dietă”, a afirmat Cyrus Raji, medic la Universitatea din Pittsburgh.