Alimentul care amelioreaz─â simptomele Parkinsonului

1 2 jpg jpeg

La aceast─â concluzie au ajuns speciali┼čtii de la Universitatea Tehnologic─â din Dresden (Germania) ├«n urma unei cercet─âri la care au participat 50 de voluntari care sufereau de Parkinson.

Ciocolata - alimentul care amelioreaza simptomele Parkinsonului

Timp de o s─âpt─âm├ón─â, ace┼čtia au primit de dou─â ori pe zi c├óte 50 de grame de ciocolat─â. Unul dintre grupuri a primit ciocolat─â alb─â care nu con┼úinea cacao, ├«n timp ce cel─âlalt a primit ciocolat─â am─ârui cu 85% cacao.

În cea de-a doua săptămână de cercetare, participanţii au primit celălalt sortiment de ciocolată. După ce au comparat simptomele voluntarilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că ciocolata care conţine mai multă cacao ajută la ameliorarea simptomelor Parkinsonului.

Explica┼úia speciali┼čtilor este una simpl─â: boala este provocat─â de pierderea celulelor nervoase din partea de creier care produce dopamin─â, substan┼ú─â ce ajut─â la controlarea mi┼čc─ârilor corpului.

ÔÇ×Cacaua con┼úine compu┼či cunoscu┼úi sub numele de feniletilamin─â, cei care favorizeaz─â eliberarea de dopamin─â ├«n organism. De aceea ciocolata ajut─â la reducerea simtomelor specifice ParkinsonuluiÔÇť, au afirmat cercet─âtorii de la Universitatea Tehnologic─â din Dresden.