Alimentele care reduc riscul de cancer mamar

1 2 jpg jpeg

Carotenoizii, grupul de pigmenţi care se găsesc în fructele şi legumele colorate, cum este portocala, ardeiul gras roşu, verde sau galben, conţin antioxidaţi care protejează împotriva acestui tip de cancer.

Pentru studiul, care va fi publicat în luna mai în Jurnalul Medical ,,Pediatrics”, specialiştii au verificat datele obţinute în perioada 1996-2005 de la 6.600 de fete care au fost diagnosticate cu cancer mamar.

După ce le-au analizat obiceiurile alimentare, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că cele care au consumat des pe perioada copilăriei fructe şi legume bogate în carotenoizi au avut un risc mai redus de a dezvolta cancer de sân.

Mai exact, fetele care au consumat mai des astfel de alimente au avut cu 50% mai puţine şanse de a avea cancer mamar, spre deosebire de cele care nu mâncau fructe şi legume.

,,Pentru că a fost doar un studiu observaţional nu putem spune că aceste substanţe din fructele şi legumele colorate oferă protecţie sigură împotriva cancerului mamar. Ceea ce important este că există o legătură între carotenoizi şi apariţia acestui tip de cancer”, a precizat Caroline Boeke, cercetător la Şcoala de Sănătate Publică Harvard.