Alimentele care reduc riscul de apariţie a Alzheimerului

1 2 jpg jpeg

Deşi până acum se credea că fructele de mare aduc numeroase beneficii creierului, recenta cercetare a arătat că aceste alimente pot scădea riscul de demenţă şi poate face ca evoluţia bolii să se reducă semnificativ.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical al Universităţii Rush din SUA după ce au examinat datele medicale a 286 de persoane care sufereau de Alzheimer şi care au decedat.

În urma analizării obiceiurilor alimentare, specialiştii au ajuns la concluzia că voluntarii care mâncau mai des peşte sau fructe de mare nu au avut o evoluţie la fel de rapidă a bolii, spre deosebire de cei care nu obişnuiau să consume astfel de alimente.

Beneficiile acestei categorii de alimente se datorează cantităţii mari de acizi graşi Omega-3 pe care îi conţin şi care au grijă de sănătatea cerebrală.

„S-a mai demonstrat şi până acum că peştele şi fructele de mare au grijă de sănătatea creierului. Aceasta este prima cercetarea care arată că există o legătură directă între consumul acestui tip de alimente şi riscul redus de a fi diagnosticat cu maladia Alzheimer“, a afirmat Laura Phipps, medic în cadrul „Alzheimer’s Research UK“.