Alimentele care previn bolile de inimă

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea care sunt beneficiile pe care aceste bacterii bune (se găsesc în mod natural în iaurt, lapte fermentat, brânză şi în suplimentele alimentare) le aduce sănătăţii, oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Medicină a Institutului de Sănătate Griffith din Australia au examinat informaţii obţinute de la 540 de participanţi.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că persoanele care consumau probiotice aveau tensiunea arterială în limite normale, iar la cei care sufereau de hipertensiunea ea s-a mai redus.

,,Consumul frecvent de probiotice este considerat parte a unui stil de viaţă sănătos. Aceste bacterii nu numai că previn apariţia hipertensiunii arteriale, dar ajută şi la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge”, a precizat medicul Jing Sun, autorul cercetării.

Pentru ca beneficiile probioticelor să fie vizibile, importat este ca persoanele să consume alimente care le conţin pe perioade mai lungi de timp.

În plus, aceste bacterii ajută la îmbuntăţirea nivelului de colesterol ,,bun”, a rezistenţei la insulină, dar şi la menţinerea în limite normale a valorilor hormonale.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,Hipertensiunea”.