Alimentele care nu trebuie să lipsească din dieta copilului

1 2 jpg jpeg

Beneficiile se pot obţine şi dacă mamele includ în alimentaţia lor din timpul celor nouă luni de sarcină peştele. Specialiştii susţin că lipsa acestui tip de acizi graşi din dietă poate limita dezvoltarea cerebrală, atât în viaţa intrauterină, cât şi în primii ani de viaţă ai copilului.

Mai exact, celulele creierului nu se dezvoltă cât ar trebui, iar conexiunile dintre ele nu se pot realiza aşa cum este normal. La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă după ce au realizat o serie amplă de teste în laborator pe cobai.

,,Includerea acizilor graşi în dietă este un factor important care ajută la dezvoltarea sistemului nervos a copilului. Alimentele care conţin astfel de substanţe este bine să fie consumate de mame în timpul sarcinii, a alăptarii, dar trebuie introduse şi în dieta copilului la vârsta potrivită”, a precizat Susana Cohen-Cory, profesor de neurobliogie la Universitatea din California, SUA.

Cele mai bune surse alimentare care conţin acizi graşi sunt: macroul, heringul, tonul, somonul, ouăle, carnea şi sardinele.

Rezultatele studiului au fost publicate în ,,The Journal of Neuroscience”.