Alimentele care favorizează apariţia tulburărilor de memorie

1 2 jpg jpeg

Explicaţia este una simplă: aceste alimente conţin în cantitate mai mare aminoacidul care este reponsabil de apariţia deficienţelor de memorie.

├Än urma mai multor analize, speciali┼čtii de la Universitatea din Louisville (SUA) au descoperit c─â aminoacidul cunoscut sub numele de metionin─â are leg─âtur─â cu apari┼úia tulbur─ârilor de memorie, prin faptul c─â acesta duce la cre┼čterea proteinei netrin, ea fiind important─â pentru s─ân─âtatea creierului.

├Än cadrul cercet─ârii, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au dat cobailor s─â consume alimente bogate ├«n aminoacidul metionin─â, dar s─ârace ├«n vitamine (B6, B12).

Dup─â ce au m─âsurat nivelul de metionin─â ┼či de netrin ├«n cazul cobailor, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â cei care aveau un nivel ridicat al aminoacidului erau ┼či cei care sufereau de deficien┼úe de memorie ┼či de ├«nv─â┼úare.

ÔÇ×O alimenta┼úie s─ân─âtoas─â ┼či echilibrat─â este o bun─â arm─â c├ónd vine vorba de p─âstrarea memorie. Important este s─â consum─âm c├óte pu┼úin din fiecare grup─â de alimente, cu at├ót mai mult cu c├ót consumul ridicat de proteine poate favoriza apari┼úia tulbur─ârilor de memorieÔÇť, au precizat oamenii de ┼čtiin┼ú─â care au participat la studiu.

Concluziile cercet─ârii au fost prezentate ├«n cadrul ÔÇ×Experimental Biology Meeting 2015ÔÇť.