Alimentele care declaşează durerile cauzate de osteoartrită

1 2 jpg jpeg

Cartilajele pot fi afectate de schimbările moleculare implicate în procesarea zincului, au descoperit oamenii de ştiinţă coreeni.

Mai exact, proteina cunoscută subdenumirea de ZIP8 transportă zincul în interiorul celulelor, ceea ce declanşează schimbările moleculare care pot duce în timp la distrugerea completă a cartilajului.

Cercetătorii de la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologie ,,Gwangju” din Coreea au descoperit legătura dintre alimentele care au un conţinut ridicat de zinc şi simptomele osteoartritei în urma mai multor analize pe cobai realizate în laborator.

,,Nu putem spune că zincul este principalul vinovat care declanşează durerea la persoanele care suferă de osteoartrită, însă mineralul este strâns legat de o serie de evenimente moleculare care duc la distrugerea cartilajului. Urmează să efectuăm şi alte studii şi sperăm să se dezvolte rapid medicamente care să stopeze progresia acestei boli”, a afirmat Jang-Soo Chun, cercetător la Institutul de Ştiinţe şi Tehnologie ,,Gwangju”.

Doar în Anglia şi în Ţara Galiilor se realizaeză peste 140.000 de operaţii de înlocuire de şold sau de genunchi, intervenţiile fiind mai mult decât necesare într-o fază avansată a bolii.