Alimentele care cresc riscul de deces timpuriu

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetării, la care au participat câteva mii de femei şi bărbaţi, au arătat că proteinele animale în cantitate mare au un efect nociv asupra sănătăţii, ele favorizând şi dezvoltarea cancerului.

Mai exact, specialiştii susţin că proteinele care se găsesc în carne, brânză, ouă sunt cele care cresc riscul de apariţie a tumorilor maligne.

După ce i-au întrebat pe participanţi în legătură cu obiceiurile lor alimentare, cercetătorii au observat că persoanele trecute de 65 de ani care consumau multe alimente bogate în proteine animale aveau un risc cu 28% mai ridicat de deces timpuriu.

Şi asta deoarece specialiştii cred că vârstnicii digeră mult mai greu proteiele, ceea ce îngreunează multe dintre procesele din organism.

,,Proteinele sunt o componentă importantă a alimentaţiei, de aceea ele nu trebuia să lipsească din dietă. Important este ca odată cu trecerea timpului să le alegem pe cele mai sănătoase, cum sunt cele din peşte, mazăre, linte”, a precizat Valter Longo, profesor la Universitatea de Sud din California, SUA.

Constatările studiului pot afecta multe dintre regimurile alimentare, cum sunt şi cele care se bazează pe proteine, cum este dieta Dukan sau Atkins.