Alimentele care cresc riscul de deces timpuriu

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercet─ârii, la care au participat c├óteva mii de femei ┼či b─ârba┼úi, au ar─âtat c─â proteinele animale ├«n cantitate mare au un efect nociv asupra s─ân─ât─â┼úii, ele favoriz├ónd ┼či dezvoltarea cancerului.

Mai exact, speciali┼čtii sus┼úin c─â proteinele care se g─âsesc ├«n carne, br├ónz─â, ou─â sunt cele care cresc riscul de apari┼úie a tumorilor maligne.

După ce i-au întrebat pe participanţi în legătură cu obiceiurile lor alimentare, cercetătorii au observat că persoanele trecute de 65 de ani care consumau multe alimente bogate în proteine animale aveau un risc cu 28% mai ridicat de deces timpuriu.

┼×i asta deoarece speciali┼čtii cred c─â v├órstnicii diger─â mult mai greu proteiele, ceea ce ├«ngreuneaz─â multe dintre procesele din organism.

,,Proteinele sunt o component─â important─â a alimenta┼úiei, de aceea ele nu trebuia s─â lipseasc─â din diet─â. Important este ca odat─â cu trecerea timpului s─â le alegem pe cele mai s─ân─âtoase, cum sunt cele din pe┼čte, maz─âre, linteÔÇŁ, a precizat Valter Longo, profesor la Universitatea de Sud din California, SUA.

Constat─ârile studiului pot afecta multe dintre regimurile alimentare, cum sunt ┼či cele care se bazeaz─â pe proteine, cum este dieta Dukan sau Atkins.