Alimentele care au grijă de sănătatea inimii

1 2 jpg jpeg

Incluse în dieta zilnică, nucile ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău“, dar şi a riscului ca persoana să sufere un atac de cord.

Gustarea conţine nutrimenţi importanţi, precum grăsimile nesaturate, proteine, vitamine şi minerale. Pentru a vedea care sunt beneficiile acestor fructe oleaginoase pentru sănătate, specialiştii au analizat datele obţinute de la alte 61 de cercetări.

Astfel, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că nucile se numără printre alimentele care ţin sub control mare parte dintre factorii care favorzează apariţia afecţiunilor cardiovasculare.

De asemenea, cercetătorii susţin că includerea nucilor în dieta zilnică scade şi riscul de apariţie al diabetului de tipul 2.

„Chiar şi consumul unei cantităţi mici de nuci aduce beneficii importante sănătăţii cardiovasculare. Consumul a doar trei nuci aduce organismului nutrimenţi importanţi, iar efectele sunt valabile pentru perioade mai lungi de timp“, a afirmat medicul Michael Falk de la Life Sciences Research Organisation.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul American de Nutriţie Clinică.