Alimentele care au grijă de sănătatea creierului

1 2 jpg jpeg

Rezultatele unei cercetări recente au arătat că acest tip de alimentaţie ajută la îmbunătăţirea memoriei.

Dieta mediteraneeană presupune consumul frecvent de legume şi fructe proaspete, nuci, seminţe, ulei de măsline, peşte, dar şi cantităţi moderate de vin. De asemenea, include un consum redus de alimente procesate, dulciuri şi carne roşie.

În cei cinci ani de studii, specialiştii au analizat starea de sănătate şi obiceiurile alimentare în cazul a 27.860 din 40 de ţări, cu vârsta de peste 55 de ani.

Cercetătorii au verificat dacă participanţii au suferit în toţi aceşti ani afecţiuni cardiace, le-au verificat abilităţile cognitive, dar şi ce aceştia obişnuiau să includă în meniul zilnic.

La finalul studiului, 4,699 de persoane au fost diagnosticate ca având probleme de memorie şi de concentrare. Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că participanţii care aveau o alimentaţie sănătoasă, asemănătoare cu cea mediteraneeană, erau şi cele care nu aveau probleme mentale.

,,Schimbările alimentare care ţin la distanţă bolile trebuie făcute încă din tinereţe, iar rezultatele o să fie vizibile în timp”, a afirmat Andrew Smyth, profesor la Universitatea McMaster din Canada.

Concluziile studiului au fost publicate îm Jurnalul Medical ,,Neurology”.