Alimentele care ,,alungă” bolile inimii

1 2 jpg jpeg

Înlocuind toate gustările bogate în zahăr cu arahide, nuci sau caju se reduce riscul de apariţie a problemelor cardiace cu aproape 30%. În plus, numărul deceselor cauzate de aceste probleme de sănătate ar scădea cu 17%.

La ultima cercetare de amploare, specialiştii chinezi şi cei americani au analizat beneficiile pe care consumul de fructe oleaginoase le aduce sănătăţii.

În cadrul cercetării, experţii de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie ,, Hua Zhong” din China şi cei de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au analizat rezultatele a altor 18 studii, la care au participat 12.000 de persoane care sufereau de diabet de tipul II şi 15.000 de pacienţi cu afecţiuni cardiace.

Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că participanţii care obişnuiau să consume frecvent fructe oleaginoase aveau un risc cu 29% mai redus de a fi diagnosticaţi cu boli cardiace grave, iar riscul de deces în urma acestora fiind redus cu 17%.

,,Fructele cu coajă lemnoasă, cum sunt cele oleaginoase, conţin o combinaţie bogată de acizi graşi, vitamine, minerale, dar şi alţi nutrienţi care scade riscul de apariţie a problemelor inimii”, au afirmat oamenii de ştiinţă care au participat la studii.

Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul de Medicină ,,New England”.