Alimente care-ţi întăresc oasele

1 2 jpg jpeg

Parmezanul are mai mult calciu decât brânza

În schimb, parmezanul, care e foarte bogat în calciu, poate fi o sursă excelentă de calciu. Excelent plus gustos egal minunat pentru tine! Doar 30 g de parmezan îţi furnizează nu mai puţin de 340 mg de calciu! În comparaţie, aceeaşi cantitate de brânză Cheddar îţi furnizează 200 mg. În total, la vârsta ta, ai nevoie de 1 000 mg de calciu zilnic.

Merele luptă împotriva bolilor

Merele sunt o soluţie dulce şi sănătoasă, un excelent furnizor de antioxidanţi, care luptă împotriva bolilor. Într-un studiu recent care a vrut să evidenţieze puterea merelor de a lupta împotriva infecţiilor respiratorii, s-a stabilit clar că doar 5% dintre participanţii care au mâncat mere zilnic, timp de două săptămâni au dezvoltat infecţii respiratorii, comparative cu 45% care nu au avut nimic.

Lintea e bogată în fier

Lintea e săracă în calorii şi bogată în fier. 12% dintre femei au niveluri scăzute de fier în sânge, lucru care, netratat, poate duce la complicaţii serioase. Tot studiile au arătat că femeile cu deficienţe de fier care au consumat linte nu au avut probleme de sănătate, comparativ cu celelalte care n-au mâncat linte.

Citeşte mai multe pe această temă AICI