Alimente care te scap─â de insomnie

1 2 jpg jpeg

Una dintre principalele cauze ale insomniei reprezint─â lipsa de melatonin─â. Acest hormon este secretat de glanda pineal─â ┼či are rolul de a regla ritmul cardiac. ├Än momentul ├«n care corpul uman nu mai secret─â destul─â melatonin─â, apar ┼či insomniile.

Netratate la timp, acestea pot duce chiar ┼či la depresii. Din fericire, reglarea nivelului de melatonin─â din organism se poate face ┼či cu ajutorul fructelor ┼či al legumelor. Unele dintre acestea sunt cire┼čele.

Consumate zilnic, chiar ┼či sub form─â de suc natural, acestea vor aduce ├«n scurt timp nivelul melatoninei din corp la normal. Aproape la fel de eficiente pentru a sc─âpa de insomnie sunt ┼či bananele. Acestea sunt bogate ├«n vitamina B6, care ajut─â la producerea melatoninei.

Cartofii dulci ┼či varza kale te scapa de insomnie

O alt─â solu┼úie pentru un somn lini┼čtit o reprezint─â cartofii dulci. Ace┼čtia sunt boga┼úi ├«n potasiu, care ajut─â organismul s─â se relaxeze, ┼či astfel s─â po┼úi dormi mai bine. Cercet─âtorii au demonstrat c─â persoanele care consum─â cartofi dulci cu regularitate ajung s─â doarm─â mai bine.

Afl─â ce alte alimente te ajut─â s─â scapi de insomnie AICI