Alimente care previn dezvoltarea cancerului

2 jpg jpeg

Aceste alimente benefice nu hr─ânesc celulele canceroase, ci dimpotriv─â, ele ├«mpiedic─â dezvoltarea tumorilor. Cu toate acestea, aceste alimente ┼či b─âuturi sunt, probabil, unele dintre alimentele preferate de toat─â lumea. Acestea includ vinul ro┼ču, ro┼čiile, afinele, curry, ciocolata neagr─â ┼či ceaiul verde. Mai mult dec├ót at├ót, exper┼úii chiar cred c─â acestea sunt chiar mai puternice dec├ót chimioterapia. Ce calit─â┼úi au aceste alimente:

Procesul normal de creare a vaselor de s├ónge din organism este numit angiogenez─â. Acest proces este ├«mbun─ât─â┼úit ├«n unele etape din via┼ú─â, cum este, la nou-n─âscu┼úi. Pe de alt─â parte, aceast─â func┼úie nu se efectueaz─â mai t├órziu ├«n via┼ú─â, ci numai ├«n cazuri precum restabilirea ┼úesuturilor ┼či capilarelor din r─âni.

Rolul activator ┼či inhibitor de molecule este reglementarea acestui proces. ├Än cele mai multe cazuri, inhibitorii sunt mai importan┼úi, dar apoi activatorii angiogenezei devin necesari ├«n scopul de a stimula cre┼čterea celular─â vascular─â pentru formarea de noi vase de s├ónge.

Pentru a fi mai specifici, ceea ce fac aceste 7 alimente este ├«mpiedicarea alimentelor s─â ajung─â ├«n s├óngele celulelor tumorilor, deoarece acestea au propriet─â┼úi anti-angiogenez─â. Ele au nevoie de vase de s├ónge suplimentare pentru a fi alimentate cu substan┼úe nutritive ┼či care se r─âsp├óndesc ├«n organism, prin s├ónge. Acest lucru ├«nseamn─â cre┼čterea lor care este condi┼úionat─â de angiogeneza tumoral─â.