Alimentaţia mamei influenţează sănătatea pe termen lung a fătului

1 2 jpg jpeg

Astfel, alimentaţia mamei poate determina riscul copilului de a contracta în viitor boli precum gripa, HIV sau chiar cancer, avertizează cercetătorii de la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Astfel, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au studiat 120 de femei din zona rural─â a Africii de Vest, a c─âror diet─â se schimb─â drastic ├«ntre cele dou─â sezoane, umed ┼či uscat.

Jumătate dintre ele au conceput un copil în plin sezon uscat, iar cealaltă jumătate la apogeul sezonului umed.

Cercet─âtorii au analizat ulterior probele de s├ónge ale mamelor pentru a stabili cantitatea de nutrien┼úi din s├ónge ┼či ADN-ul copiilor, odat─â ce ace┼čtia s-au n─âscut.

├Än urma analizei, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au stabilit c─â bebelu┼čii concepu┼úi ├«n sezonul umed, atunci c├ónd alimentele abund─â, au o gen─â extrem de activ─â, care ├«i protejeaz─â ├«mpotriva cancerului, ├«n timp ce copiii concepu┼úi ├«n sezonul secetos aveau o imunitate mai sc─âzut─â, mult mai vulnerabil─â ├«n fa┼úa viru┼čilor.