Alimentaţia care te fereşte de bolile cardiace

1 2 jpg jpeg

Ultima cercetare în domeniu a arătat că alimentaţia bogată în fructe, legume, peşte, cereale integrale, nuci şi ulei de măsline poate reduce obezitatea şi nivelul de glucoză din sânge, ambele fiind simptome ale sindomului metabolic (dereglare care duce la apariţia mai multor afecţiuni, printre care atacul de cord, accidentul vascular cerebral).

În cadrul studiului, specialiştii spanioli au analizat aproape 5.860 de bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 55 şi 80 de ani, diagnosticaţi cu probleme cardiace.

În primă fază, participanţii au fost împărţiţi în două grupuri: unii au urmat o dietă mediteraneană bogată în ulei de măsline, iar ceilalţi acelaşi tip de alimentaţie numai că bogată în nuci, dar săracă în grăsimi.

Astfel, rezultatele obţinute la finalul cercetării au arătat că ambele grupe de voluntari au reuşit să slăbească şi să aibă un nivel mai redus al glucozei din sânge.

,,Pentru că nu au fost diferenţe mari din punct de vedere alimentar între cele două grupuri, ambele au reuşit să obţină rezultate asemănătoare. Ceea ce am descoperit este că dieta mediteraneană bogată în ulei de măsline aduce mai multe beneficii sănătăţii, astfel fiind redus şi riscul de apariţie a bolilor de inimă”, a afirmat Jordi Salas-Salvado, autorul studiului şi medic la Spitalul Universitar ,,Sant Joan de Reus” din Spania.