Alertă! Cazurile de cancer la sân, creştere cu până la 50% în 2030

2 2 jpg jpeg

Potrivit rezultatelor efectuate de cercetători, peste 15 ani, în Statele Unite ale Americii se vor dubla cazurile de cancer la sân, din cauza factorilor cum sunt: schimbarea stilului de viaţă şi creşterea numărului populaţiei.

Astfel, în anul 2030, se vor detecta, anual, aproximativ 441.000 de noi cazuri de cancer la sân. Statisticile arată că vor fi afectate femei care se încadrează în intervalul de vârstă 30 şi 84 de ani.

De precizat că, în anul 2011, peste 283.000 de femei au fost diagnosticate cu tumori mamare, potrivit studiului efectuat de Institutul Naţional de Cancer din Statele Unite ale Americii.

„Motivul numărului mare de cazuri de cancer la sân este reprezentat de populaţia în creştere, de aici şi explicaţia mai multor cazuri care se vor înregistra“, a declarat omul de ştiinţă Filip Rosenburg.

Specialistul american a mai precizat că oamenii trăiesc mai mult, prin urmare riscul de cancer creşte odată cu vârsta.

Un alt aspect important al studiului le vizează pe femeile mai în vârstă. Se bănuieşte că acestea vor fi mai predispuse să dezvolte cancer la sân. Dacă în 2011, procentul femeilor între 70 şi 84 de ani, cu cancer, era de 24%, în anul 2030, procentul va creşte cu peste zece procente, ajungând la 35%.