Alergii de prim─âvar─â? Iat─â ce aliment e de ajutor!

1 2 jpg jpeg

Rezultatele cercetărilor au arătat că probioticele din aceste tip de lactate sunt de fapt ingredientul care reduce strănutatul, mâncărimile de la nivelul nasului, lăcrimarea ochilor.

├Än cadrul studiului, speciali┼čtii de la ┼×coala de Medicin─â a Universit─â┼úii Vanderbilt din SUA au analizat 23 de cercet─ârii la care au participat mai mult de 1.900 de persoane.

Dup─â ce au fost ├«mp─âr┼úi┼úi ├«n dou─â grupuri, o parte dintre participan┼úi au avut iaurtul inclus ├«n alimenta┼úie, ├«n timp ce ceilal┼úi nu. Astfel, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au observat c─â voluntarii care au consumat iaurt au sim┼úit o ameliorare a simptomelor specifice alergiilor de prim─âvar─â.

,,Recenta noastr─â cercetare a ar─âtat c─â probioticele, compu┼či care se g─âsesc ├«n iaurt, au poten┼úialul de a reduce din severitatea nepl─âcerilor care sunt cauzate de alergiile de prim─âvar─â. De asemenea, iaurtul aduce beneficii ┼či ├«n cazul persoanelor care sufer─â de rinit─â alergic─âÔÇŁ, au afirmat cercet─âtorii care au participat la studiu.

Efectele benefice ale iaurtului au fost confirmate ┼či de alte cercet─âri privind afec┼úiunile inflamatorii, cum este sindromul colonului iritabil, dermatita.