Alearg─â la Crosul Casiopeea

1 2 jpg jpeg

Asocia┼úia Casiopeea a anun┼úat, ├«n cadrul unei conferin┼úe de pres─â, lansarea celei de-a 6-a edi┼úii a Mar┼čului ┼či Crosului Casiopeea, un cros umanitar a c─ârui tax─â de ├«nscriere se doneaz─â integral ├«n scopul achizi┼úion─ârii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o opera┼úie de mastectomie. Mar┼čul ┼či Crosul Casiopeea, care sus┼úin speran┼úa femeilor la o via┼ú─â normal─â ┼či dreptul la rec├ó┼čtigarea feminit─â┼úii, va avea loc ├«n data de 26 septembrie 2015, ├«n Parcul Izvor. ├Änscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la fa┼úa locului chiar ├«n ziua crosului, 26 septembrie, ├«ncep├ónd cu ora 08:30. De asemenea, cei care doresc s─â sus┼úin─â cauza pot face dona┼úii ├«n bani direct ├«n conturile Asocia┼úiei Casiopeea.

Organizatorii sper─â ca, ├«n urma acestui eveniment, s─â str├óng─â fonduri pentru achizi┼úionarea a 300 de proteze mamare, ÔÇť├«mplinind astfel un act terapeutic care se prelunge┼čte ├«n via┼úa ┼či existen┼úa femeilor cu aceast─â suferin┼ú─âÔÇť, a declarat Marina O┼úelea, pre┼čedinta Asocia┼úiei Casiopeea.

Din 2010, 16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcur┼či ├«mpreun─â dovedesc empatia real─â a rom├ónilor cu femeile aflate ├«n suferin┼ú─â. P├ón─â acum, ├«n cele 6 edi┼úii, au sus┼úinut cauza personalit─â┼úi ca Maia Morgenstern, Corina Dr─âgotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opri┼č, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Bogu┼ú─â.

2 jpg jpeg

La edi┼úia din 2014 s-au ├«nscris 2.700 de concuren┼úi, sus┼úinu┼úi la start de Monica Davidescu, Nicolai Tand ┼či Ruxandra Dragomir.

Crosul Casiopeea este o ac┼úiune umanitar─â exemplar─â bianual─â, cu edi┼úii la Bra┼čov ┼či Bucure┼čti, care vizeaz─â mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de ├«nscriere de 40 RON/adult sau o dona┼úie de 1 p├ón─â la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii ┼či adolescen┼úii ├«nscri┼či, ├«n scopul achizi┼úion─ârii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o opera┼úie de mastectomie. Ca╠és╠Žtiga╠ćtorii curselor vor primi premii consta╠énd i╠én produse oferite de sponsorii evenimentului.

Sub sloganul "├Änving─âtorii poart─â roz", Crosul Casiopeea aduce ├«mpreun─â lupt─âtorii ├«mpotriva acestei boli cumplite, cancerul, cu supravie┼úuitorii ei ┼či ├«ncurajeaz─â recuparea emo┼úional─â ┼či reintegrarea social─â a femeilor atinse de flagelul cancerului la s├ón. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirm─ârii umanit─â┼úii, ini┼úiativei civice ┼či spiritului competi┼úiei sportive: respect pentru via┼ú─â, prietenie, consecven┼ú─â, fair-play, determinare ┼či curaj.

Roz este culoarea speran┼úei, a vie┼úii ┼či a optimismului, dar este ┼či culoarea simbolic─â a Mar┼čului ┼či Crosului Casiopeea. De la an la an, rezultatele acestei ini┼úiative sunt tot mai vizibile ┼či arat─â nevoia ca statul rom├ón s─â se implice mai mult prin oferirea posibilit─â┼úii de a face controale medicale gratuite, iar cauza femeilor atinse de cancerul la s├ón s─â devin─â o prioritate na┼úional─â. ├Än jur de 5-6.000 de femei se ├«mboln─âvesc anual, ├«n Rom├ónia, de cancer la s├ón, din care peste jum─âtate sufer─â mastectomie, o dram─â care ar putea fi evitat─â dac─â s-ar efectua controale specializate la s├ón dintr-o faz─â incipient─â.

Un alt obiectiv al Mars╠Žului s╠Ži Crosului Casiopeea vizeaz─â prevent╠Žia s╠Ži informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sa╠én. Astfel, fiecare participant adult la ac┼úiunea din 26 septembrie, din Parcul Izvor, va primi un voucher pentru ecografie general─â, ecografie mamar─â ┼či consulta┼úie medicin─â general─â, grat╠Žie parteneriatului cu Clinica Anima.

Cea de-a 6-a edi┼úie a Mar┼čului ┼či Crosului Casiopeea va fi organizat─â de Asocia┼úia Casiopeea al─âturi de Prim─âria Municipiului Bucure┼čti ┼či Comitetul Olimpic ┼či Sportiv Rom├ón. Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la s├ón, participan┼úii se pot ├«nscrie la una dintre cursele de mai jos:

ÔÇó copii 6ÔÇô11 ani (fete s╠Ži ba╠ćieti)

ÔÇó adolescent╠ži 12-16 ani (fete s╠Ži ba╠ćiet╠ži)

ÔÇó femei +16 ani

ÔÇó ba╠ćrbat╠ži +16 ani

ÔÇó mars╠Ž (pentru toate va╠érstele)