Aleargă la crosul Casiopeea

1 2 jpg jpeg

Crosul Casiopeea este un cros umanitar a cărui taxă de înscriere se donează integral în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie.

Înscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org sau la faţa locului chiar în ziua crosului, începând cu ora 08:30. De asemenea, cei care doresc să susţină cauza pot face donaţii în bani direct în conturile Asociaţiei Casiopeea.

Organizatorii speră ca, în urma acestui eveniment, să strângă fonduri pentru achiziţionarea a 300 de proteze mamare, “împlinind astfel un act terapeutic care se prelungeşte în viaţa şi existenţa femeilor cu această suferinţă“, a declarat Marina Oţelea, preşedinta Asociaţiei Casiopeea.

În acest an, fiecare participant va primi un voucher pentru o mamografie gratuita, voucher care poate fi oferit cuiva drag.

Din 2010, 16.000 de persoane au participat la cursele Casiopeea, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Cei 45.000 de kilometri parcurşi împreună dovedesc empatia reală a românilor cu femeile aflate în suferinţă.

Până acum, în cele 6 ediţii, au susţinut cauza personalităţi ca Maia Morgenstern, Corina Drăgotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opriş, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Boguţă.