Alcoolul poate cre┼čte riscul apari┼úiei cancerului mamar

1 2 jpg jpeg

├Än cazul femeilor, consumul de alcool de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â poate cre┼čte riscul de cancer mamar cu 15%, iar dou─â pahare de vin ┼či o bere pe zi duce la cre┼čterea riscului cu 50%.

Cercetarea a fost efectuat─â ├«n perioada 1980-2008 pe 106.000 de asistente medicale, care aveau v├órsta cuprins─â ├«ntre 35 ┼či 59 de ani ┼či care au fost ├«ntrebate ├«n leg─âtur─â cu obiceiurile lor legate de consumul de alcool de-a lungul timpului.

,,Indiferent de v├órsta femeii, schimb─ârile ├«n ceea ce prive┼čte consumul de alcool pot avea un impact major asupra riscului de cancer de s├ón. Nu conteaz─â ceea ce se mai schimb─â ├«n prezent. Lucrurile care au avut loc chiar ┼či cu mul┼úi ani ├«n urm─â poate avea consecin┼úe graveÔÇŁ, a precizat Wendy Y. Chen, doctor la ┼×coala Medical─â Harvard.

De┼či studiile anterioare au ar─âtat c─â alcoolul consumat cu modera┼úie poate proteja ├«mpotriva problemelor cardiace sau a unui atac cerebral, speciali┼čtii de la Societatea American─â de Cancer le sf─âtuiesc pe femei s─â discute cu doctorii lor privind aceste riscuri, inclusiv cel de cancer mamar.

Rezultatele studiului vor fi publicate în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane.