Alcoolicii pot avea complicaţii mai mari după operaţii

1 2 jpg jpeg

Alcoolul ┼či interven┼úiile chirurgicale nu fac cas─â bun─â, este concluzia unei analize recente realizate de oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Centrul pentru Promovarea S─ân─ât─â┼úii din Bispebjerg ┼či de la Spitalul Universitar Frederiksberg din Danemarca.

Infec┼úiile ┼či cictrizarea greoie sunt c├óteva dintre cele mai frecvente complica┼úii post-operatorii survenite la b─âutorii de alcool, semnaleaz─â speciali┼čtii danezi.

Pentru a ajunge la aceast─â concluzie, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au examinat 55 de studii care au urm─ârit efectele post-operatorii la persoanele care consum─â alcool.

La o lună după operaţie, pacienţii care au consumat alcool în cantităţi mari înainte de operaţie, fie că erau sau nu alcoolici, au avut un risc dublu de deces.

B─âutorii ├«nr─âi┼úi au avut un risc cu 73% mai mare de infec┼úie post-operatorie, cu 80% mai mare de complica┼úii respiratorii ┼či cu 29% mai mare de a fi interna┼úi la terapie intensiv─â. Riscul de complica┼úii era mai mare ├«n cazul opera┼úiilor de vezic─â biliar─â, ficat sau de stomac.