Alăptarea le poate ajuta pe mame să renunţe la fumat

1 2 jpg jpeg

Nevoia de nicotină este mult mai mică în cazul acestor femei, spre deosebire de cele care obişnuiesc să fumeze şi alăptează mai puţin timp sau chiar deloc.

În timp ce o parte dintre femei reduc numărul ţigărilor fumate sau chiar renunţă la acest obicei pe perioada de alăptare, altele nu se pot opri din fumat chiar şi în timpul sarcinii sau a alăptării.

În cadrul cercetării, comportamentul a 168 de femei fumătoare a fost analizat atât în timpul celor nouă luni de sarcină, cât şi pe perioada alăptării.

După ce au analizat obiceiurile participantelor la studiu, specialiştii au ajuns la concluzia că mamele care alăptează mai mult timp şi renunţă în această perioadă la viciu nu mai simt la fel de intens nevoia de a reapuca de fumat.

,,Unele mame renunţă la fumat încă din momentul în care testul de sarcină arată un rezultat pozitiv, tocmai pentru a proteja sănătatea copilului. Alăptarea pare să fie un factor care protejează împotriva nevoii de a fuma ulterioar. De aceea, bine este ca medicii să le explice mamelor că alăptarea nu le protejează numai copilul, ci le ajută foarte mult şi pe ele”, a afirmat Shannon Shisler, autoarea cercetării.

Concluziile studiului au fost publicate în ,,Oxford University Press journal Nicotine & Tobacco Research”.