Ai zona zoster? Nu ai un risc ridicat de cancer!

1 2 jpg jpeg

La ceretarea, care s-a desfăşurat în perioada 2000-2008, au participat aproximativ 36.000 de persoane din Taiwan, care sufereau de zona zoster.

După ce le-au urmărit starea medicală pe o perioadă de opt ani, specialiştii au observat că din numărul total al participanţilor doar 895 au fost diagnosticaţi cu cancer, iar riscul de apariţie a acestei boli la ceilalţi era unul normal, nu mai ridicat.

,,Deşi până acum se credea că persoanele care suferă de zona zoster sunt predispuse cancerului, rezultatele studiului nostru au arătat contrariul. În cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor riscul este unul normal, exact ca şi la celelalte persoane”, a precizat medicul Yi-Tsung Lin, de la Spitalul General al Veteranilor din Taipei, Taiwan.

Provocată de reactivarea virusului varicelă, afecţiunea zona zoster este una dureroasă, ce afectează rădăcinile nervoase din organism şi care apare sub formă de erupţie la nivelul pielii.

În cele mai multe dintre cazuri ea apare atunci când sistemul imunitar este scăzut, când persoana este obosită sau stresată. Medicamentele antivirale, antidepresivele şi cele pentru durere sunt indicate ca tratament pentru a scurta durata bolii, dar şi pentru a preveni complicaţiile.