Ai probleme de fertilitate? Mergi la medic. Acestea pot fi rezolvate în proporţie de 95%

1 2 jpg jpeg

Ziua de 15 iunie a fost declarat─â ca Ziua Mondial─â a Fertilit─â┼úii la ini┼úiativa organiza┼úiei Assisted Conception Taskforce (ACT). O zi de bucurie pentru cuplurile care ┼či-au realizat visul, reu┼čind s─â creeze o familie, cu ajutorul procedurilor de reproducere uman─â asistat─â. ├Än acela┼či timp este ┼či o zi de informare ┼či de ├«ndrumare ├«n ceea ce prive┼čte greut─â┼úile pe care le ├«nt├ómpin─â cuplurile infertile. Infertilitatea este o boal─â "Infertilitatea este o boal─â. ┼×i, ca de fiecare dat─â c├ónd e┼čti bolnav, trebuie s─â te adresezi unui specialist, ├«n cazul acesta unui medic specializat ├«n probleme de fertilitate. El este cel care poate pune un diagnostic corect ┼či apoi poate ├«ndruma cuplul c─âtre un tratament adecvat. Infertilitatea se poate rezolva ├«n 95% dintre cazuri", este de p─ârere Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetric─â-ginecologie, cu supra-specializare ├«n infertilitate.

Problema infertilit─â┼úii este una care a luat amploare ┼či la noi ├«n ┼úar─â, procentul de 25% din popula┼úia fertil─â care are probleme din acest punct de vedere fiind valabil ┼či ├«n Rom├ónia.

"V├órsta ├«naintat─â la care femeile ├«ncep s─â se g├óndeasc─â a─â aib─â un copil este una din problemele majore cu care ne confrunt─âm ├«n acest moment. Cariera a devenit una dintre principalele cauze ale infertilit─â┼úii, nu numai ├«n Rom├ónia, ci ┼či la nivel mondial", a precizat doctor Andreas Vythoulkas.