Ai probleme de fertilitate? Mergi la medic. Acestea pot fi rezolvate în proporţie de 95%

1 2 jpg jpeg

Ziua de 15 iunie a fost declarată ca Ziua Mondială a Fertilităţii la iniţiativa organizaţiei Assisted Conception Taskforce (ACT). O zi de bucurie pentru cuplurile care şi-au realizat visul, reuşind să creeze o familie, cu ajutorul procedurilor de reproducere umană asistată. În acelaşi timp este şi o zi de informare şi de îndrumare în ceea ce priveşte greutăţile pe care le întâmpină cuplurile infertile. Infertilitatea este o boală "Infertilitatea este o boală. Şi, ca de fiecare dată când eşti bolnav, trebuie să te adresezi unui specialist, în cazul acesta unui medic specializat în probleme de fertilitate. El este cel care poate pune un diagnostic corect şi apoi poate îndruma cuplul către un tratament adecvat. Infertilitatea se poate rezolva în 95% dintre cazuri", este de părere Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supra-specializare în infertilitate.

Problema infertilităţii este una care a luat amploare şi la noi în ţară, procentul de 25% din populaţia fertilă care are probleme din acest punct de vedere fiind valabil şi în România.

"Vârsta înaintată la care femeile încep să se gândească aă aibă un copil este una din problemele majore cu care ne confruntăm în acest moment. Cariera a devenit una dintre principalele cauze ale infertilităţii, nu numai în România, ci şi la nivel mondial", a precizat doctor Andreas Vythoulkas.