Ai probleme cu greutatea? Iat─â ce ri┼čti!

1 2 jpg jpeg

Mai exact, pentru fiecare unitate ├«n plus ├«n ceea ce prive┼čte indicele de mas─â corporal─â cre┼čte ┼či riscul de apari┼úie a maladiei Alzheimer (afec┼úiunea poate fi diagnosticat─â cu 6,5 luni mai devreme).

Pentru a vedea care este leg─âtura dintre greutatea ├«n plus ┼či apari┼úia Alzheimerului, speciali┼čtii americani au analizat indicele de mas─â corporal─â ├«n cazul a 1.300 de americani care au fost monitoriza┼úi timp de 14 ani.

Dintre participanţi, 143 au fost diagnosticaţi cu Alzheimer în jurul vârstei de 80 de ani. În plus, voluntarii care sufereau de această afecţiune au avut probleme cu greutatea în jurul vârstei de 50 de ani.

ÔÇ×Riscul de apari┼úie a Alzheimerului este mult mai mare la persoanele care au probleme cu greutatea la v├órsta a doua, spre deosebire de cele care sunt normoponderale. Cu c├ót indicele de mas─â corporal─â este mai ridicat ┼či predispozi┼úia pentru aceast─â problem─â neurologic─â este mai ridicat─âÔÇť, a precizat Madhav Thambisetty, medic neurolog ├«n cadrul Institutului Na┼úional de Gerontologie din SUA.

Conculziile cercet─ârii au fost publicate ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×Molecular PsychiatryÔÇť.