Ai grijă de plămânii tăi: fă-ţi gratuit o spirometrie

1 2 jpg jpeg

Vineri, 7 octombrie, Societatea Română de Pneumologie invită toate persoanele care vor să îşi facă o spirometrie gratuită la hotelul World Trade Center, sala New York, în intervalul 11.00 - 15.00.

Spirometria este o analiză prin care se măsoară capacitatea respiratorie. Testul este uşor şi nedureros: pacientul trebuie să respire cu putere printr-un tub de cauciuc legat la un aparat numit spirometru.

Această analiză este necesară pentru diagnosticul şi pentru monitorizarea unor boli precum bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), astmul bronşic şi fibroza pulmonară.

"Încurajez efectuarea unor astfel de teste, care reprezintă de cele mai multe ori un semnal de alarmă pentru persoanele care depistează prea târziu că sunt afectate de bolile pulmonare", recomandă prof. univ. dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Testările gratuite de spirometrie deschid prima ediţie a Conferinţei Naţionale "Managementul Bolilor Pulmonare", care va avea loc între 7 şi 8 octombrie, la Bucureşti.