Ai biroul lângă fereastră? Iată care sunt avantajele!

1 2 jpg jpeg

Specialiştii sunt de părere că persoanele care au biroul lângă fereastră tind să fie de două ori mai concentrate şi mai vigilente, spre deosebire de cele care lucrează într-o încăpere cu lumini artificiale.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă au analizat comportamentul, dar şi randamentul persoanelor care lucrau în apropierea ferestrelor.

,,Razele soarelui sunt răspunzătoare de declanşarea producerii hormonului serotonină, cunoscut şi sub numele de hormonul fericirii, ceea ce poate explica şi de ce persoanele care lucrează în apropierea ferestrelor au o stare de spirit mai bună. O zi însorită este echivalentă cu 1.000 lucşi, măsură de luminozitate, în timp ce lumina artificială are doar 300 de lucşi. În cazul expunerii la 1.000 de lucşi beneficiile sunt mult mai mari pentru persoană”, a afirmat Russell Foster, neurolog la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Specialiştii au mai explicat că lumina este foarte importantă pentru sistemul vizual, mai ales că ea ajută la reglarea ceasului intern al organismului.

Rezultatele studiului au mai arătat că expunerea la lumină puternică este benefică pentru persoanele care suferă de demenţă, dar şi celor care au tulburări de somn.