Ai astm? Iată ce plantă te-ar putea ajuta!

1 2 jpg jpeg

Compuşii din ghimbir pot reduce inflamaţia căilor respiratorii întâlnită la astmatici, potrivit unui studiu publicat în „American Journal of Respiratory Cell and Molecular Biology”.

Cu toate că testele au fost efectuate pe cobai, rezultatele par promiţătoare şi în cazul oamenilor. Mai exact, specialiştii au observat că ghimbirul poate inhiba acţiunea unei enzime implicate în constricţia muşchilor respiratori. Mai mult, planta activează o enzimă care ajută la relaxarea căilor respiratorii, explică Elizabeth Townsend, coordonatorul cercetării.

Avantajul acestei plante este că poate fi folosită concomitent cu tratamentul recomandat în astmul bronşic (bronhodilatatoarele).

Această concluzie confirmă testele anterioare efectuate pe cobai, care au arătat beneficiile ghimbirului în reducerea simptomelor astmului bronşic.

Într-un studiu francez din 2008, şoarecii expuşi extractului de ghimbir au avut o reacţie inflamatorie mai scăzută atunci când au fost expuşi unor alergeni. Deşi rezultatele sunt încurajatoare, este nevoie de teste suplimentare pentru ca ghimbirul să fie prescris şi la pacienţii cu astm bronşic.

Citeşte şi: Acupunctura, bună pentru cardiaci şi astmatici

2 jpg jpeg