Află pe cine afectează mai mult stresul!

1 2 jpg jpeg

În urma cercetării, specialiştii au ajuns la concluzia că sub stres femeile care suferă de afecţiuni cardiace au parte de mai multe complicaţii, cum este scăderea fluxului de sânge care ajunge la inimă.

De asemenea, cu cât perioada stresantă este mai mare şi riscul de apariţie a cheagurilor de sânge este mai ridicat în rândul persoanelor de sex feminin.

Pentru a vedea cât de mare este impactul stresului asupra stării de sănătate, specialiştii au examinat 56 de femei şi 254 de bărbaţi care erau diagnosticaţi cu boli cardiace.

După ce au fost supuşi la trei tipuri de teste (de aritmetică, de urmărire a informaţiilor şi de manifestare a furiei), participanţii au făcut şi o serie de exerciţii fizice.

Astfel, în funcţie de răspunsurile la chestionare, de rezultatele testelor fizice şi a celor medicale, cercetătorii au ajuns la concluzia că emoţiile negative şi stările stresante au un impact mai mare asupra sănătăţii femeilor, spre deosebire de bărbaţi.

,,Este clar că stresul mental afectează diferit sistemul cardiovascular al femeilor şi al bărbaţilor. Cunoscând aceste date putem recunoaşte diferenţele şi diagnostica mai din timp astfel de probleme”, a precizat Zainab Samad, doctor la Centrul Medical Universitar Duke, SUA.