Află la ce boală sunt predispuse persoanele mai înalte!

1 2 jpg jpeg

Pentru a vedea cum influenţează înălţimea prdispoziţia pentru cancer, oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Suedia şi de la Universitatea din Stockholm au realizat o cercetare la care au participat 5,5 milioane de femei şi bărbaţi din Suedia, născuţi în intervalul 1938 şi 1991, care avea înălţimea înte 1 metru şi un pic şi 2 metri 25 cm.

După ce le-au urmărit de-a lungul timpului starea de sănătate şi au verificat dacă există creştere în înălţime, specialiştii suedezi au ajuns la concluzia că participanţii care erau mai înalţi aveau şi un risc mai ridicat să fie disagnosticaţi cu cancer.

Mai exact, predispoziţia pentru această afecţiune este cu 18% mai ridicată în cazul femeilor şi cu 11% în cel al bărbaţilor (creşterea cu fiecare 10 cm peste medie).

Cercetătorii au mai observat că femeile care erau mai înalte aveau un risc cu 20% mai ridicat să sufere de cancer mamar, în timp ce riscul de apariţie a melanomului (cancer de piele) era 30% mai mare atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor.

„Rezultatele obţinute arată incidenţa cancerului la nivel de populaţie, afecţiunea având o multitudine de factori care o favorizează. Cu certitudine înălţimea persoanei este unul dintre aceşti factori“, a precizat Emelie Benyi, cercetător-şef în cadrul Institutului Karolinska.